Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

29. 6. 2016

Příběhy z druhé ruky #3

Třetí díl série Příběhů z druhé ruky bych chtěla uvést trochou historie. Co je Second-hand snad víme všichni, ale jen málo kdo ví, jak to všechno začalo. První takový obchod v Anglii byl založen v Oxfordské ulici Broad Street organizací Oxfam v prosinci 1947. Ovšem úplně první byl Červený kříž, který zahájil charitativní prodej v 17-ti obchodech v Londýně už v roce 1941 z důvodu 2. sv. války a hmotné nouze obyvatel. Dřív byl ale zakázán nákup pro zpětný prodej - všechno byly DARY. Celý výtěžek z prodeje byl předán vévodou Gloucesteru Červenému kříži. No a dnes je second hand pro každého, i když ne všechny mají stejnou myšlenku, jako ty kdysi.
Second-hand je to, co naše příběhy spojuje. Už jsme slyšeli 2 příběhy, naposledy to byly šaty, kdo nám povyprávěl dojemnou historku o svém "životě", kdo nás čeká dnes?

5. 6. 2016

překlad Prvních 100: Návrat domů



Zdravím Vás, všechny moje pravidelné čtenáře, tentokrát pouze s malou upomínkou. Protože jsem se zamilovala do knižní i seriálové série Prvních 100 (The 100), rozhodla jsem se, že když CooBoo bohužel neplánuje odkoupit další autorská práva k překladu, která jsou díky popularitě seriálu v nadpozemské výši, pustím se do překladu sama! Pro rýpaly, chci zdůraznit, že se jedná o FAN překlad a že z něj tedy nebude ŽÁDNÝ zisk. Dnes jsem pro vás za pomoci dalšího fanouška téhle série vytvořila "oficiální" obálku! Jak se vám líbí? A jak se těšíte na překlad knížky? Pro ty, kterým nevyhovuje čtení blogu nebo jsou zvyklí budu pod článek přidávat i odkaz na Wattpad! :)